MERVAKS
Merkezi Vakum Sistemi
Üretim süreçlerine ve fabrika alanlarının temizliği için entegre edilmiş endüstriyel merkezi vakum sistemi.
Bir boru (vakum hattı) ağı, binada bulunan vakum girişlerini bir teknik odaya kurulu bir vakum ünitesine bağlayarak, vakumlanan malzeme için toplama noktasını merkezileştirir.

Modüler Sistem
Merkezi vakum ünitesi; bir veya birden fazla motor ve toz ayırıcıdan oluşur.
Motor sayısı, eş zamanlı kullanıcı sayısı ve sistemin uygulanacağı alanın büyüklüğüne göre belirlenir
Toz ayırıcının rolü, vakumlanan malzemeyi tek bir noktada toplayıp filtrelemektir.
Vakum ünitesine özel ayırıcılar ekleyerek, vakumlanan malzemenin özel kaplara tahliye edilmesi mümkündür. Böylece vakumlanan malzemelerin ayrı ayrı bertaraf edilmesi veya geri kazanılması sağlanır.


AYIRMA, BERTARAF ETME VEYA GERİ KAZANMA
Malzemelerin ömrü vakumlanınca bitmez.
Özel toz ayırıcılar; bertaraf etme, tasnif etme (ayırma) veya geri kazanma olmak üzere çeşitli şekillerde kullanılabilir.
Otomatik boşaltma sistemi sayesinde, ayrıcılara toplanan katı veya sıvı atıklar, ayırıcıların hemen altına yerleştirilen haznelere otomatik olarak tahliye edilir.
Bu sayede, vakumlanan malzemeleri, üretim döngülerinde yeniden kullanma, yönetmeliklere uygun olarak bertaraf etme veya ekonomik değerine uygun değerlendirme imkanı sağlanır.

MAKİNE VE EKİPMANA ENTEGRE EDİLEBİLİR
Sistem her zaman kullanıma hazırdır. Esnek hortumu, operatörün ulaşılması zor yerlere ve üretim hatlarına doğrudan ulaşmasını sağlar.
Vakum girişleri, makine ve ekipmana uygun olarak tasarlanıp monte edilebilir.
Operatör bu sayeda çalışmakta olan makinelere müdahale etmez ve üretim kalitesini garanti eden koruma sağlanır.
Merkezi Vakum Sistemi
VAKUM MOTORU

Susturucu entegre edilmiş, yan kanallı, bakım gerektirmez ve yüksek performanslıdır.
TOZ AYIRICI (SEPERATÖR)

Yüksek performanslı kartuş filtresi ve taz haznesi vardır. Bağlı olduğu motorları yönetir.
VAKUM HATTI

Dış mekan ve tehlikeli alanlar için PVC yada antistatik çelik malzemeler kullanılır.
TAHLİYE VE TOPLAMA

Atıkları geri dönüştürebilir. İş döngüsü daha sürdürülebilir ve atıksık hale gelir.

Sistem Nedir?
Üretim süreçlerine ve fabrika alanlarının temizliği için entegre edilmiş endüstriyel merkezi vakum sistemidir.
Bir boru (vakum hattı) ağı, binada bulunan vakum girişlerini bir teknik odaya kurulu bir vakum ünitesine bağlayarak, vakumlanan malzeme için toplama noktasını merkezileştirir.

Projeye Özel Tasarım Yapılır
Halihazırda kullanılan veya yeni yapıların belirli ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır. Proje departmanımız, müşterinin ihtiyaçlarını inceler, analiz eder ve en doğru çözümü önerir.

Tüm Malzemeler Vakumlanır
Sadece sıradan tozları değil, hammadde atıklarını da vakumlayabilirsiniz. Sistem herhangi bir malzemeyi vakumlayabilir ve ortadan kaldırabilir. Herhangi bir kısıtlama yoktur. Çünkü vakum değerleri müşteri isteği dikkate alınarak hesaplanır.

Enerji Tasarrufludur
Sistem olağanüstü gücünü akıllı bir şekilde sunar. Invertör elektronik bir kart ile kontrol edilerek emiş gücü sürekli düzenlenir, düşük enerji sarfiyatı ile yüksek performans sağlanır. En zor koşullarda dahi sistem kontrolü kaybetmez.

Doğru Yatırımdır
Zaman, para ve beklenmeyen maliyetler açısından doğru bir yatırımdır. Belirsizlikleri ortadan kaldıran planlı bir stratejidir. Sistem maliyetleri düşürürken, çalışma sürelerini azaltır. Personel, bakım maliyeti ve ekipman yenilenmesi gibi tüm maliyetleri tek bir sistem ile düşürebilirsiniz.

Teknoloji Entegre Edilmiştir
Entegre teknoloji vakum ünitesini uzaktan kontrol eder ve sağlıklı çalışmasını sağlar. Vakumu (mbar’ı) düzenler, bağlı motorları koordine eder, eş zamanlı kullanıcı sayısını dengeler, herhangi bir anormallikte sisteme müdahale eder ve korur.

Güçlü ve Verimlidir
Vakum sisteminin temizleyeceği alanda, kullanıcı sayısı ve vakumlanacak malzeme açısından sınır yoktur. Yan kanallı motorlar içindeki emiş pervaneleri yüzey ile temas etmeden, havayı sıkıştırarak vakum oluşturur. Bakım gerektirmez.

Bakım Maliyeti Düşüktür
Bakım maliyetlerini düşürür, sessiz bir ortam sağlar. Beklenmedik maliyetleri azaltır, bütçenizi rahat planlamanızı sağlar. Sistem zor koşullarda dahi sürekli çalışabilir. Bakım için yılda 2-3 saat ayırmanız yeterlidir.