Un tozunun doğrudan ve anında vakumlanması ortama dağılmasını engeller ve operatörlerin kayma riskini azaltır. Vakumlama işlemi sadece ince toz için değil, kaba ve düzensiz atıklar ile birlikte telef olmuş hamurlar içinde yapılabilir.

Ortamların yetersiz temizliği, hijyenik olmayan çevre koşulları ve risk yönetimi prosedürünün olmaması gibi bazı faktörler un tozuna karşı sensitizasyon patolojilerinin başlangıcını destekleme eğiliminde olduğunu göstermektedir.

Ortamları ve çalışanların güvenliği ve bakımı için her şirket bütçe ya da sonradan planlama yapmayı değerlendirmelidir. Bu tür bir değerlendirmeden kaçınmak, iş gücünün verimini ve ürünün kalitesini düşürmek anlamına gelebilir.

Un işleme ile uğraşan işçiler, buğday unu tozunun solunmasından kaynaklanan solunum sistemi hastalıklarına maruz kalmaktadır. Un tozu doğal bir üründür; aşırı maruz kalındığında alerjiye, solunum hassaslaşmasına ve mesleki astıma neden olabilecek çeşitli maddeler içerir. 

Bu nedenle küçük veya büyük miktarlarda olsun unun vakumlanması ve vakumlanan mikro tozun tekrar ortama verilmemesi önemlidir.



Çalışma ortamı doğru şekilde temizlenmez ve bakımı yapılmaz ise operatörün yaralanma riski çok yüksektir. Dikkate alınması gereken risk unsurları şunlardır:

  • Alan yetersizliği;
  • Riskli davranışlar;
  • Uyumlu olmayan ekipmanlar;
  • Un ve üretimde kullanılan diğer ürünlerden dolayı oluşan aşırı toz.

Gıda tesisi için özel olarak tasarlanmış sistemler kullanıldığında çevreyi temiz ve güvenli tutmak daha kolaydır.

SON HABERLER:

İLETİŞİM FORMU


İLETİŞİM FORMU